Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik

Site İçerikleri Ziyaretçilerin Erişimine Kapalıdır. Sadece Kayıtlı Kullanıcılarımız Site İçeriklerine Erişim Sağlayabilmektedir.

Üyelik işlemi tamamen ücretsizdir. Üye olduktan sonra içeriklerin tamamını görüntüleyebilir, yeni konu açarak soru sorabilir ve açılmış olan konulara yorum yazarak toplulukla etkileşimde bulunabilirsiniz.

Lütfen aşağıdaki butonları kullanarak Giriş yapın veya Kayıt olun.

Cevaplandı Bu sikke hangi döneme ait ?

Bu sitedeki tasarım ve tüm içerikler Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik tarafından hazırlanmaktadır. Kaynak gösterilmeden site içeriğinin izinsiz olarak kısmen veya tümüyle kopyalanması/paylaşılması/değiştirilmesi Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu Madde 71 gereği yasak ve suçtur. Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik içerik kullanım koşullarını ihlal ederek intihal suçu işleyenler hakkında TCK ve FSEK ilgili kanun ve yönetmeliklerine göre yasal işlem başlatılacağını bu alandan yazılı olarak beyan ederiz.

cilginmayk12

Kayıtlı Kullanıcı
tarihe aşırı ilgim var bu sikke hangi döneme ait üzerinde kadın resmi var büyük ihtimalle roma dönemine ait bir sikke arkasında gta gibi bir şey yazıyor anlayamadım, erciyes dağı figürü var ve etrafındaki yazıda bariz bir şekilde KAI.. ile başlayan bir şey yazıyor

Ekli dosyalar

• IMG_1698.webp
    IMG_1698.webp
    542.7 KB · Görüntüleme: 143
  • IMG_1699.webp
    IMG_1699.webp
    522.2 KB · Görüntüleme: 64
tarihe aşırı ilgim var bu sikke hangi döneme ait üzerinde kadın resmi var büyük ihtimalle roma dönemine ait bir sikke arkasında gta gibi bir şey yazıyor anlayamadım, erciyes dağı figürü var ve etrafındaki yazıda bariz bir şekilde KAI.. ile başlayan bir şey yazıyor

Belirsiz Roma dönemi Caesarea antik kenti darb.
Ön yüz kadın resmi değil imparator. Gordianus'a veya Alexander Severus'a ait olabilir.
KAI dediğiniz MHTPO KAICAPI bunun devamıdır. Deforme olduğu için gördüğünüz sadece KAI.
GTA dediğiniz ΕΤ Δ [4] imparatorun saltanat yılını ifade eder.

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_CA.webp

araştırmalarımda böyle bir şey de buldum alexander severus un baldızı olduğu söyleniyor julia maesa nın, imparatoriçelerin basıldığı sikkeler nadir oluyormuş sanırım değerini merak ediyorum müzeye teslim etmeli miyim yoksa hatıra olarak saklamalı mıyım sizce

Ekli dosyalar

• IMG_1703.webp
    IMG_1703.webp
    73 KB · Görüntüleme: 55
araştırmalarımda böyle bir şey de buldum alexander severus un baldızı olduğu söyleniyor julia maesa nın, imparatoriçelerin basıldığı sikkeler nadir oluyormuş sanırım değerini merak ediyorum müzeye teslim etmeli miyim yoksa hatıra olarak saklamalı mıyım sizce

Nadirlik bir durumu yok. Paylaştığınız görsel countermark zaten. Julia Maesa'ya benzemiyor. Net kimlik bilgisi için ön yüzdeki harfleri netleştirin tekrar inceleyelim.

ön yüzündeki yazılar çok net okunmuyor ama internette böyle bir şey buldum, benim sikkemde çenesinin ucunda bi çöküntü var ortada küçük bir top etrafında da 4 tane dikenimsi yapı, bu ne olabilir birçok ihtimal geliyor aklıma internette bulduğuma da çok benziyor acaba bi eyaletin haritasının parlıyormuş gibi mi gösteriyor yoksa gürz gibi bir şey mi

Ekli dosyalar

• image.webp
    image.webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 61
  • IMG_1705.webp
    IMG_1705.webp
    136 KB · Görüntüleme: 53
ön yüzündeki yazılar çok net okunmuyor ama internette böyle bir şey buldum, benim sikkemde çenesinin ucunda bi çöküntü var ortada küçük bir top etrafında da 4 tane dikenimsi yapı, bu ne olabilir birçok ihtimal geliyor aklıma internette bulduğuma da çok benziyor acaba bi eyaletin haritasının parlıyormuş gibi mi gösteriyor yoksa gürz gibi bir şey mi

Çöküntü dediğiniz countermark işareti oluyor.
ΙΟΥΛΙΑ ΜΑΙϹΑ ϹƐΒΑϹ - IOYΛIA MAICA CЄ kontrol edin belli olduğu kadar bu şekilde lejantlar mevcutsa Julia Maesa olabilir.

anladım çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için büyik ihtimalle dediğiniz yazılar gözüküyor ve bu görseldekiyle de uyuşuyor yazının yerleri

Ekli dosyalar

• IMG_1707.webp
    IMG_1707.webp
    111.8 KB · Görüntüleme: 55
Geri