Agesilaos Antik Sikkeler Nümzimatik

Site İçerikleri Ziyaretçilerin Erişimine Kapalıdır. Sadece Kayıtlı Kullanıcılarımız Site İçeriklerine Erişim Sağlayabilmektedir.

Cevaplandı Bu sikkenin dönemi hakkında bilgi alabilirmiyim

Bu sitedeki tasarım ve tüm içerikler Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik tarafından hazırlanmaktadır. Kaynak gösterilmeden site içeriğinin izinsiz olarak kısmen veya tümüyle kopyalanması/paylaşılması/değiştirilmesi Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu Madde 71 gereği yasak ve suçtur. Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik içerik kullanım koşullarını ihlal ederek intihal suçu işleyenler hakkında TCK ve FSEK ilgili kanun ve yönetmeliklerine göre yasal işlem başlatılacağını bu alandan yazılı olarak beyan ederiz.

kyahya

Kayıtlı Kullanıcı
IMG20250223133351_01.jpgIMG20250223133405_01.jpg

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΛOΓΟΣ
Φιλομμειδής

Roma İmparatorluğu Trajan Decius Antakya/Antioch darb.

AVT K Γ MЄ KY TPAIANOC ΔЄKIOC CЄB

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_TR-DC.jpg

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_DEC-TR (2).jpg

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_DEC-TR (1).jpg

kyahya

Kayıtlı Kullanıcı
Paranın tura yüzünde imparatorun yüzünün karşısındaki sayı neyi ifade ediyor öğrenmem mümkün mü

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΛOΓΟΣ
Φιλομμειδής
Paranın tura yüzünde imparatorun yüzünün karşısındaki sayı neyi ifade ediyor öğrenmem mümkün mü

Normalde sayı olmaz o şekilde [sikkenin sahte olma ihtimali söz konusu], görseli arka plan siyah olacak şekilde net paylaşın tekrar kontrol ederim.

kyahya

Kayıtlı Kullanıcı
Bu babamdan kalma 45 senedir evde duruyor ne olduğunu anlamaya çalışırken biraz araştırdım sizinde soylediginiz gibi sayı olmaması gerekiyor muş gibi geldi bana da o yüzden sordum

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΛOΓΟΣ
Φιλομμειδής
Bu babamdan kalma 45 senedir evde duruyor ne olduğunu anlamaya çalışırken biraz araştırdım sizinde soylediginiz gibi sayı olmaması gerekiyor muş gibi geldi bana da o yüzden sordum

Bu şekilde sayı olmaz hiçbir sikke üzerinde. Kontrmark sikkelerde ise damga olur, kabartma lejant olmaz. Son görsele göre imitasyon paylaştığınız sikke.