Agesilaos Antik Sikkeler Nümzimatik

Roma Sikkelerinin Öncüsü Aes Signatum

Bu sitedeki tasarım ve tüm içerikler Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik tarafından hazırlanmaktadır.
Kaynak gösterilmeden site içeriğinin izinsiz kopyalanması, kullanılması ve paylaşılması FSEK'in 71.Madde gereği yasak ve suçtur.
Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik içerik kullanım koşullarını ihlal edenler hakkında TCK ve FSEK ilgili kanun ve yönetmeliklerine göre yasal işlem başlatılacağını bu alandan yazılı olarak beyan ederiz.

Antik Sikkeler

ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΛOΓΟΣ
Φιλομμειδής
Aes signatum, aes rough'un [bakır külçeler] yerini alan ilkel bir Roma parası biçimiydi. Bu madeni paraların piyasaya sürülme tarihi tam olarak bilinmiyor, ancak MÖ 5. yüzyılın ortalarında gerçekleştiğine ve Roma hukukunun [sözde Oniki Levha yasası] kodifikasyonuyla ilişkili olduğuna inanılır. Bronzun resmi değerlendirmesi öküz ve koyun eşdeğerinde görülmüştür yani, 1000 değer = 1 öküz, 100 libre bronz = 1 öküz, 10 Asses = 1 koyun, vb.

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_BL.jpg

Latince aes signatum [imzalanmış veya işaretlenmiş bronz] terimi, Plinius tarafından, Kral Servius Tullius tarafından basıldığı varsayılan döküm külçe paralar için kullanılmıştır. MS 1. yüzyılda Yaşlı Plinius'un ünlü ifadesi açıkça şöyle der: Servius rex primus signavit aes. Antea rudi usos Romae Timaeus tradit. Signatum est nota pecudum, unde et pecunia appellata: Kral Servius bronzu ilk işaretleyen kişiydi; Timaeus daha önce Roma'da ham metal kullandıklarını anlatır. Pecunia'nın da adını aldığı varsayılan hayvan imgesiyle işaretlenmiştir [33.13.43]. Bu ifade, Cassiodorus tarafından MS 6. yüzyıla kadar doğrulanmıştır: monetae curam habere praecipimus, quam Servius rex in aere primum impressisse perhibetur: Kral Servius'un ilk olarak bronzla işaretlediği paraya dikkat etmenizi öneririz [Variae 7.32.4.]. Pecunia: para veya servet pecus hayvancılık kelimesinden gelir [Varro, Ling 5.92].

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_AES.jpg

Aes Signatumlar dökülmüş olmaları, düzenli ve ayırt edilebilir dikdörtgen bir şekle sahip olmaları ve kabartma desenlerle damgalanmış olmaları bakımından Aes Rude [Kaba bronz] metal topaklarından daha fazlasıydı. Aes Signatum belirli bir değer taşıyordu ve üzerinde hükümet yetkilisini gösteren işaretlerle dökülmekteydi.

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_AS.jpg

Medya

Kayıtlı Kullanıcı
harika görseller ve antik çağ bilgileri sunduğunuz için çok teşekkürler