Lucius Verus'un MS 161'de Marcus Aurelius ile paylaştığı ortak imparator pozisyonuna gelmesinden kısa bir süre sonra, Antontinus Pius'un Partlarla müzakere ettiği barış çöktü. Part kralı Vologases IV, o zamanlar Roma'nın bağımlı devleti olan Ermenistan Krallığı'nı işgal etti, kralı kovdu ve kendi krallığını kurdu. Kapadokya Valisi Marcus Sedatius Severianus ve Suriye Valisi Lucius Attidius Cornelianus'un Ermenistan topraklarını geri almaya yönelik ilk girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. Marcus Aurelius, imparatorluk meslektaşı Lucius Verus'u Doğu topraklarını bizzat savunması için gönderme kararı aldı. Lucius Verus, istilayı püskürtmek ve düzeni yeniden sağlamak için büyük bir lejyoner görev gücünün başında doğuya doğru gitti. Generalleri ona iyi hizmet etti ve Partlar hızla Ermenistan'dan kovuldu ve Lucius'a Ermenistancus ünvanı verildi. Ertesi yıl, Roma kuvvetleri karşı saldırı düzenledi ve Part başkenti Ctesiphon'u ele geçirdi ve Lucius'a Parthicus Maximus [Partların en büyük fatihi] ünvanını kazandırdı. MS 166'da Roma'da bir kahraman gibi karşılandı ve bir zaferin ışıltısının tadını çıkardı. Hiç savaş görmemiş olmasına rağmen Lucius Verus antik sikke üzerinde kendisine verilen Ermenistancus ünvanı gururla sergilemektedir. Lucius Verus'un seferin çoğunu Antakya'da geçirdiğine inanılmaktadır ve askeri meselelere katkısı tarihi bir tartışma konusudur.
Sikke ön yüzde Lucius Verus büstü. Soldan sağa L AVREL VERVS AVG ARMENIACVS - Lucius Aurelius Verus, Augustus, Ermenistancus: Lucius Aurelius Verus, İmparator [Augustus], Ermenistan'ın Fatihi lejantı. Sikke arka yüzde mızrak ve kalkan tutan savaş tanrısı Mars. Soldan sağa TR P IIII IMP II COS II - Tribunicia Potestate Quarta, Imperator Secundum, Consul Secundum: Dördüncü kez tribünlük yetkisine sahip, ikinci kez İmparator, ikinci kez konsül lejantı.
Sikke ön yüzde Lucius Verus büstü. Soldan sağa L AVREL VERVS AVG ARMENIACVS - Lucius Aurelius Verus, Augustus, Ermenistancus: Lucius Aurelius Verus, İmparator [Augustus], Ermenistan'ın Fatihi lejantı. Sikke arka yüzde mızrak ve kalkan tutan savaş tanrısı Mars. Soldan sağa TR P IIII IMP II COS II - Tribunicia Potestate Quarta, Imperator Secundum, Consul Secundum: Dördüncü kez tribünlük yetkisine sahip, ikinci kez İmparator, ikinci kez konsül lejantı.