Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
@Ares senin mühür arşivlerine bakarken buldum daha kaliteli bir görsel ile taçlandırmak istedim.
insan merak ediyor bu tarz mühürler çift tarafımı kullanılırdı yoksa tek tarafımı
Ekli dosyayı görüntüle 10 @Ares senin mühür arşivlerine bakarken buldum daha kaliteli bir görsel ile taçlandırmak istedim.
insan merak ediyor bu tarz mühürler çift tarafımı kullanılırdı yoksa tek tarafımı
Antik bizans dönemi kurşun mühürleri tüccarların mallarını koydukları çuvalları mühürlemek için, özel yazışmalarda, gümrüklerde, metropolitler yani kiliselerinden sorumlu piskopos veya başpiskoposlar tarafından yazılan yazışmalarda kullanılmıştır. Kişisel olarak ve anonim olarak da mühürler vardır. İmparatorlar aile içi yazışmalarda balmumu mühürler kullanmıştır. Antik dönemde alt düzeydeki kişiler mühür kullanamazdı. Mühürler tek taraflı olarak kullanılır.
Bu sitedeki tasarım ve tüm yazılar Antik Sikkeler Nümizmatik tarafından hazırlanmıştır/hazırlanmaktadır. Site veya Kaynak gösterilmeden içeriklerin izinsiz kopyalanması, kullanılması ve paylaşılması FSEK'in 71.Madde gereği yasak ve suçtur.