Victoria 1837-1901 - Madalya, Saksonya-Coburg ve Gotha Prensi Albert ile evliliğini anmaktadır.
Kraliçe Victoria, 20 Haziran 1837'de henüz on sekiz yaşındayken tahta çıktı. Alman Prens Albert von Sachsen-Coburg-Gotha, Kraliçeyi ziyaret etmek için Ekim 1839'da Birleşik Krallık'a gitti. Albert ve Victoria birbirlerine karşı sevgi beslediler ve Kraliçe 15 Ekim 1839'da ona evlenme teklif etti. Victoria'nın evlenme niyeti 23 Kasım'da resmen Kraliyet Konseyi'ne bildirildi ve çift 10 Şubat 1840'ta St. James Sarayı'ndaki Kraliyet Şapeli'nde evlendi. Evlilikten hemen önce Albert, Parlamento kararıyla vatandaşlığa kabul edildi ve bir Konsey Kararı ile Kraliyet Altesleri unvanını aldı.
Bu madalyanın güzelliği, Kraliçe'nin düğünüyle ilgili günlüğüne yazdığı şu sözlerde de görülebilir; Hayatımda hiç böyle bir akşam geçirmemiştim! Sevgili Albert'im. Onun aşırı sevgisi ve şefkati bana daha önce hiç hayal bile edemeyeceğim cennet gibi bir sevgi ve mutluluk hissi verdi! Beni kollarına aldı ve tekrar tekrar öpüştük! Güzelliği, tatlılığı ve nazikliği. Gerçekten de böyle bir kocaya sahip olduğum için nasıl yeterince şükredebilirim ki!. Daha önce hiç duymadığım şefkat dolu isimlerle çağrılmak inanılmaz bir mutluluktu! Ah! Bu hayatımın en mutlu günüydü.