Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu sitedeki tasarım ve tüm içerikler Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik tarafından hazırlanmaktadır.
Kaynak gösterilmeden site içeriğinin izinsiz kopyalanması, kullanılması ve paylaşılması FSEK'in 71.Madde gereği yasak ve suçtur.
Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik içerik kullanım koşullarını ihlal edenler hakkında TCK ve FSEK ilgili kanun ve yönetmeliklerine göre yasal işlem başlatılacağını bu alandan yazılı olarak beyan ederiz.
Truva'nın son kralı Priam/Priamos, Laomedon ve Strymo'nun oğluydu ve adı başlangıçta Podarkes'ti. Laomedon, Hesione'yi deniz canavarından kurtarması karşılığında Herakles'e vaat edilen ödülü ödemeyi reddettiğinde, Herakles Laomedon'u ve Podarkes hariç tüm oğullarını öldürdü. Podarkes o zamandan beri Yunanca'da kurtarılmış anlamına gelen Priam adını almıştır. Truva'nın kralı olduğunda, birçok çocuğu olduğu Hekabe ile evlendi. Kral Priam Truva Savaşı'nın sonunda Aşil'in oğlu Neoptolemos tarafından öldürülmüştür.
Ilion [Troya] antik kentinde darb edilmiş Roma İmparatoru Commodus'a ait nadir olan örnek antik sikkenin arka yüzünde Truva Kralı Priamos, Frigya başlığı takmış ve uzun asa tutmaktadır. ΑΥ ΚΑΙ Μ ΑΥΡΗ ΚΟΜΜΟΔΟϹ : İmparator, Sezar, Marcus Aurelius Kommodos - ΠΡΙΑΜΟϹ ΙΛΙЄΩΝ : Priamos Ilion.
Truva Savaşı'ndan bir nesil önce, Frigya Kralı Mygdon ve Truva Kralı Priamos'un yardımcısı olan Otreus, Frigyalılardan oluşan bir orduyu Amazonlara karşı yönetmişti.
Truva kralı Priamos, İlyada'nın üçüncü kitabında bunu Truvalı Helen'e şöyle anlatır:..Üzüm bağlarıyla zengin Frigya topraklarına yolculuk ettim ve orada kalabalıklar halinde Frigya savaşçılarını, savrulan atların ustalarını, hatta Otreus halkını ve tanrısal Mygdon [Akmon'un oğlu Frigya kralı] halkını gördüm, onlar o zamanlar Sangarius kıyılarında kamp kurmuşlardı [Sakarya Nehri]. Zira ben de onların müttefiki olarak, Amazonlar geldiğinde insanların akranları olarak onların arasında sayılıyordum.
Örnek antik sikkeler, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesine bağlı olan Yanık Ören köyü bölgesinde bulunan Otrus antik kentinde darb edilmiştir ve efsanevi kurucusu Otreus tasvirlerine sahiptir.